1. Schoon zijn is belangrijk, veeg je voeten altijd heel grondig af aan het witte kleed als je uit de modder komt, ben je zeker dat niemand kijkt, schuur dan je rug langs de bank, ideaal als je nat bent.

2. zoek na het drinken de dichtstbijzijnde broek of rok, dat zijn geweldige servetten.

3. door je grootte loop je snel in de weg, probeer huiselijk verkeer niet op te houden, ga op de bank of op een bed liggen, dan loop je niemand in de weg

4. bewaak de tuin, ren dan goed door de struiken en bloemen, zodat er voor de vogels en aanverwante artikelen geen twijfel bestaat dat jij de leiding hebt.

5. begroet alle gasten uitbundig, spring op hun tenen, zoen hen uitgebreid, begeleidt hen naar het toilet, duw je neus in hun koffie om je ervan te overtuigen dat dit niet te warm is en duw hem daarna onder de rokken van de dames om het gesprek gaande te houden. Wees een gastheer.

6. snoei da planten goed kort. Ga desnoods met je poten op de vensterbank of tafel staan, als je je werk maar goed doet.

7. kijk het aanrecht nauwkeurig na op overgebleven restjes, ze zijn aan bederf onderhevig en moeten opgeruimd worden. Denk erom, gehakt en kip zijn uit………..zoek de biefstuk

8. zit je in de auto als het erg druk is op de weg, leg dan je kop op de schouder van de bestuurder, zoen hem in zijn oor, zodat je weet dat je 100% vertrouwen in hem hebt.

9. ga 's nachts alle bedden langs om te kijken of alles in orde is, overtuig je ervan of iedereen wel adem haalt door je natte neus op die van hem te leggen.

10. wees selectief met wat je eet, maar doe het netjes, zitten er b.v. erwtjes of boontjes in, leg deze dan naast je bak of verstop ze onder het kleed.
 
11. laar iedereen meegenieten als je pens gegeten hebt en uitgebreid ligt te spijsverteren, ga zo centraal mogelijk liggen, zodat je niemand voortrekt.

12. doe alsof je drachtig bent, je krijgt dan tweemaal zoveel eten en een heleboel andere privileges, graaf in de tuin een gat waar een UFO in kan, maar laat nooit merken dat het maar spel is. Op de 64ste dag gedraag je je weer normaal.

13. speel geen vraag- en antwoordspelletjes, loop aan de lijn, trek je baas omver om duidelijk te maken welke kant jullie uitgaan.

14. laat tijdens de sprong over de haag je apporteerblok vallen, maar zorg er wel voor dat het een mooie sprong is.

15. als je af moet blijven, laat de keurmeester dan duidelijk zien hoe knap jij kunt zitten, terwijl je baas op je wacht.
 
16. denk erom dat alle honden, ongeacht hun grootte en voorkomen, bij al hun bazen geliefd zijn, zodat je rustig gebruik kunt maken van deze tips en toch een deel van de familie blijft.


Next